onze projecten - Màrmelade vzw

onze projecten

Passerelle

02/12/2023 — 20 u (deuren open vanaf 19 u)
H.M. Moeder Godskerk, St.-Hubertusstraat, Beernem

Hedendaagse dans

PASSERELLE is een platform voor jonge dans. O.a. Sidi Larbi Cherkaoui, Lisbeth Gruwez, Benjamin Vandewalle, Albert Quesada en Alexander Vantournhout gingen in het begin van hun carrière in zee met Passerelle.
De Double Bill van Passerelle is een blind date met jong aanstormend danstalent. De twee danscreaties zijn het resultaat van een goede match tussen jonge choreo­grafen en dansers. Voor Màrmelade presenteert Passerelle het werk van Emmi Väisänen (Terrains) en Bérengère Bodin (Alstublieft!).

De Heilige Maria Moeder Godskerk in Beernem werd gebouwd van 1962-1965 naar een ontwerp van architect Arthur Degeyter. Het gebouw, waarvan het grondplan geïnspireerd is op een Grieks kruis, is een architectonisch meesterwerk van baksteen en gewapend beton. Een opvallende halve cilinder schiet uit het volume, met ertegen een opengewerkte klokkentoren. De grote muurvlakken, de apsis in halve cilindervorm en de blauwe glas-in-loodramen van Rogier Vandeweghe, zorgen voor een unieke sfeer.

december 2, 2023

december 9, 2022

juni 18, 2022

oktober 19, 2019

november 24, 2018

augustus 27, 2017

juli 2, 2017

oktober 8, 2016

oktober 3, 2014

Geen projecten zonder sponsors

Bedankt!

Om onze projecten te ondersteunen, konden we steeds rekenen op een aantal sponsors. Deze financiële of logistieke steun is broodnodig om kwalitatieve evenementen te kunnen aanbieden.

Veel dank voor de steun en het vertrouwen!

Blijf op de hoogte

Nieuws­­brief

Schrijf je hier in om op de hoogte te blijven van onze toekomstige projecten

Ooghoek dichtbundel

DICHTBUNDEL ‘OOGHOEK’

Charlotte Van den Broeck en Lies Van Gasse schreven een reeks gedichten voor ons poëzieproject Ooghoek. Als uitgangspunt namen ze het naar binnen en buiten kijken in het dorp. Met de blik van de buitenstaander en toeschouwer ondernamen ze in de gedichten een tocht door Beernem. De 25 gedichten en 14 illustraties werden gebundeld in een mooie publicatie.

Winkelwagen
Scroll naar boven