Poltrock

Poltrock

David Poltrock (°1974 Poperinge) is een in Brussel gevestigde muzikant. Hij speelt vast bij de bands De Mens en Hooverphonic en is een veelgevraagd sessiemuzikant bij oa Triggerfinger, Bart Peeters, The Blackbox Revelation, Douglas Firs, Adamo, Bent Van Looij en vele vele anderen.

Poltrock is ook producer, componist en arrangeur en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor albums en tracks van o.a. Tom Helsen, Arid, Lois Lane, K’s Choice en vele anderen waaronder ook twee Belgische nummer 1 hits ‘Home’ (Tom Helsen) en ‘Sadness’ (Stash).  Het album ‘Kompass ohne Norden’ van de Berlijnse rapper Prinz Pi – meegeschreven en geproducet door Poltrock – behaalt goud in Duitsland. Samen met Mario Goossens schreef hij ook de filmmuziek bij “Safety First – The Movie”.

Achter de schermen werkt hij mee aan de talentenjacht ‘The Voice Van Vlaanderen’. Eerst is hij 2 seizoenen lang hulpcoach van Jasper Steverlinck, daarna werkt hij 2 seizoenen voor het team van Bent Van Looij.

Poltrock doceert het vak ‘Soundlab’ (Klanksynthese en Programming) aan PXL Music, de provinciale hogeschool van Limburg. In 2017 krijgt hij van zijn geboortestad Poperinge het cultureel ambassadeurschap aangeboden.

Onder zijn eigen naam ‘POLTROCK’ maakte hij een serie instrumentale composities gaande van intieme en minimale piano-stukjes over donkere en sfeervolle ambient soundscapes tot energieke elektronische club-tracks

Bijna vijf jaar neemt Poltrock de tijd om te experimenteren met klanken. Hij haalt analoge en modulaire synths van onder het stof, trekt vintage elektromechanische piano’s uit hun context en drijft samplers tot het uiterste.

Centraal staat telkens een vrij uniek instrumentarium: mechanisch bewerkte piano’s (de zogenoemde ‘prepared piano’), modulaire analoge synthesizers, samplers en strijkers.

Alles tracks ontstonden tijdens nachtelijke improvisaties en jams in The Poltrock Palladium, de Brusselse studio waar Poltrock’s indrukwekkende collectie oude en hedendaagse elektronische instrumenten een plaats hebben.

De synthese van deze bijna vijf jaar durende odyssee vindt in 2018 zijn weerslag in de trilogie ‘Mutes, Moods & Machines. Drie platen die Poltrock’s liefde voor de 88 toetsen van de piano elk op hun eigen manier belichten en die met een interval van 88 dagen het levenslicht zien.

 

www.poltrock.be

 

Datum: 19 oktober 2019, 20 uur
Plaats:
Watelle, Knesselarestraat 162A, 8730 Oedelem
Prijs: € 15  · De plaatsen zijn beperkt!
Organisatie: vzw Màrmelade

 

Tickets

Poltrock — € 15

Via onderstaand formulier kunt u uw tickets reserveren voor Poltrock op zaterdag 19 oktober 2019.
Uw reservatie is echter pas definitief nadat wij uw betaling ontvangen hebben.

Uw naam

Uw e-mail

Uw telefoonnummer

Aantal plaatsen dat u wil reserveren

Eventuele opmerkingen bij uw reservatie