màrmelade - Màrmelade vzw

màrmelade

Kunst, zo lezen we in het woordenboek, is dàt wat gemaakt is met de bedoeling de menselijke zintuigen én de menselijke geest te prikkelen. Vanuit deze definitie is kunst voor de samenleving onmisbaar.

Eigenzinnig, afwijkend en origineel, schokkend, wakker schudden, doen nadenken en provocerend, staat kunst garant voor de onvervangbare waarde van het creatieve individu. Kunst kan niet enkel te pas komen als al het andere de revue is gepasseerd, maar heeft een eigen plaats naast alle andere zaken in een maatschappij.
Deze overtuiging is voor een aantal gemotiveerde mensen uit Beernem de aanzet geweest om aan dit tekort, vaak zelfs een gemis, iets te doen. Dit resulteerde in de oprichting van vzw Màrmelade.

Het doel van vzw Màrmelade is kwalitatieve kunst presenteren in Beernem. Gedreven, onafhankelijk, eigenzinnig en in diverse kunstvormen, wil Màrmelade mensen beroeren met hedendaagse kunst en zo een vernieuwende, soms confronterende indruk na laten.

In 1889 schreef de Engelse schrijver Oscar Wilde over kunst: “Het leven imiteert kunst, veel meer dan dat kunst het leven imiteert.” 

Màrmelade wil er een kunst van maken om het onverwachte te realiseren.

Wanneer imiteert het leven de kunst en wanneer de kunst het leven?

Geen projecten zonder sponsors

Bedankt!

Om onze projecten te ondersteunen, konden we steeds rekenen op een aantal sponsors. Deze financiële of logistieke steun is broodnodig om kwalitatieve evenementen te kunnen aanbieden.

Veel dank voor de steun en het vertrouwen!

Blijf op de hoogte

Nieuws­­brief

Schrijf je hier in om op de hoogte te blijven van onze toekomstige projecten

Ooghoek dichtbundel

DICHTBUNDEL ‘OOGHOEK’

Charlotte Van den Broeck en Lies Van Gasse schreven een reeks gedichten voor ons poëzieproject Ooghoek. Als uitgangspunt namen ze het naar binnen en buiten kijken in het dorp. Met de blik van de buitenstaander en toeschouwer ondernamen ze in de gedichten een tocht door Beernem. De 25 gedichten en 14 illustraties werden gebundeld in een mooie publicatie.

Winkelwagen
Scroll naar boven