Condors over de vloer - Màrmelade vzw

Condors over de vloer

8/10/2016 — 20u
Vloeren Franssens, St-Jorisstraat 83/c, Beernem

Op zaterdag 8 oktober 2016 bood vzw Màrmelade je de kans om te genieten van een verrassende muzikale avond. In de eigentijdse en zeer esthetisch ingerichte tegelwinkel van Vloeren Franssens, bracht het trio van pianist Jasper Huysentruyt, een staaltje bijzonder boeiende jazzmuziek.

Condors

Tot een paar jaar geleden, kwam je Jasper tegen tijdens concerten of jams in het Gentse, maar in 2011 haalde de liefde hem naar Chili, waar hij nu woont met vrouw en kind. Na een lange zoektocht kwam Jasper Huysentruyt bij bassist Nelson Arriagada en drummer Christòbal Massis terecht, allebei geen nobele onbekenden in de Chileense jazzwereld. Jef Neve huurde het trio in toen hij op tournee was in Latijns-Amerika. De Chileense jazzscene heeft al diverse muzikanten van internationale allure voortgebracht. Jasper Huysentruyt heeft met elk van hen getoerd en opnames gemaakt. Zelf neemt hij in 2016 met zijn trio de cd ‘Condors’ op. Hun muziek, zoals te horen op ‘Condors’, is klassieke maar bijzonder boeiende jazzmuziek, die soms swingt, altijd heel lyrisch is en die je drie fantastische muzikanten laat horen. ‘Condors’ is een sterke plaat met Chileense jazzmuziek. Het bevat zes eigen composities, waarbij vooral de natuur van een land als Chili de inspriatiebron geweest is.

Vanaf jonge leeftijd raakte Jasper Huysentruyt gepassioneerd door muziek. Hij volgde een opleiding klassieke piano en is voormalig docent aan het Conservatorium van Kortrijk en Harelbeke. Zijn fascinatie voor jazz is groot en hij bouwde een stevige reputatie op als jazzmuzikant. Huysentruyt zelf staat bekend om zijn expressieve en intense speelstijl.

Vloeren Franssens

Over Vloeren Franssens zeggen de zaakvoerders zelf: ‘Niet enkel met de juiste materialen maar ook door de manier waarop je die laat zien, toon je een meerwaarde.’ Een visie die ook Màrmelade volledig bijtreedt. De tegenstelling tussen de koude steen en de warme klanken, tussen het harde materiaal en de emotievolle muziek, zal voor de aanwezigen een verrassende beleving zijn!

Met dank aan Bram De Muynck voor de prachtige foto’s

Geen projecten zonder sponsors

Bedankt!

Om onze projecten te ondersteunen, konden we steeds rekenen op een aantal sponsors. Deze financiële of logistieke steun is broodnodig om kwalitatieve evenementen te kunnen aanbieden.

Veel dank voor de steun en het vertrouwen!

Blijf op de hoogte

Nieuws­­brief

Schrijf je hier in om op de hoogte te blijven van onze toekomstige projecten

Ooghoek dichtbundel

DICHTBUNDEL ‘OOGHOEK’

Charlotte Van den Broeck en Lies Van Gasse schreven een reeks gedichten voor ons poëzieproject Ooghoek. Als uitgangspunt namen ze het naar binnen en buiten kijken in het dorp. Met de blik van de buitenstaander en toeschouwer ondernamen ze in de gedichten een tocht door Beernem. De 25 gedichten en 14 illustraties werden gebundeld in een mooie publicatie.

Winkelwagen
Scroll naar boven