Op zaterdag 8 oktober 2016 biedt vzw Màrmelade u de kans om te genieten van een verrassende muzikale avond. In de eigentijdse en zeer esthetisch ingerichte tegelwinkel van Vloeren Franssens, brengt het trio van pianist Jasper Huysentruyt, een staaltje bijzonder boeiende jazzmuziek.

8/10/16 · 20 uur

Trio Jasper Huysentruyt

Condors over de vloer

Vloeren Franssens, St-Jorisstraat 83/c, Beernem
Inkom: € 12

Condors

Tot een paar jaar geleden, kwam je Jasper tegen tijdens concerten of jams in het Gentse, maar in 2011 haalde de liefde hem naar Chili, waar hij nu woont met vrouw en kind. Na een lange zoektocht kwam Jasper Huysentruyt bij bassist Nelson Arriagada en drummer Christòbal Massis terecht, allebei geen nobele onbekenden in de Chileense jazzwereld. Jef Neve huurde het trio in toen hij op tournee was in Latijns-Amerika. De Chileense jazzscene heeft al diverse muzikanten van internationale allure voortgebracht. Jasper Huysentruyt heeft met elk van hen getoerd en opnames gemaakt. Zelf neemt hij in 2016 met zijn trio de cd ‘Condors’ op. Hun muziek, zoals te horen op ‘Condors’, is klassieke maar bijzonder boeiende jazzmuziek, die soms swingt, altijd heel lyrisch is en die je drie fantastische muzikanten laat horen. ‘Condors’ is een sterke plaat met Chileense jazzmuziek. Het bevat zes eigen composities, waarbij vooral de natuur van een land als Chili de inspriatiebron geweest is.

Vanaf jonge leeftijd raakte Jasper Huysentruyt gepassioneerd door muziek. Hij volgde een opleiding klassieke piano en is voormalig docent aan het Conservatorium van Kortrijk en Harelbeke. Zijn fascinatie voor jazz is groot en hij bouwde een stevige reputatie op als jazzmuzikant. Huysentruyt zelf staat bekend om zijn expressieve en intense speelstijl.

 

Vloeren Franssens

Over Vloeren Franssens zeggen de zaakvoerders zelf: ‘Niet enkel met de juiste materialen maar ook door de manier waarop je die laat zien, toon je een meerwaarde.’ Een visie die ook Màrmelade volledig bijtreedt. De tegenstelling tussen de koude steen en de warme klanken, tussen het harde materiaal en de emotievolle muziek, zal voor de aanwezigen een verrassende beleving zijn!

 

Met dank aan Bram De Muynck voor de prachtige foto’s