Zonderwerk - Màrmelade vzw

Zonderwerk

18/06/2022 – 20.00u
Orion Dynamic, Hoornstraat 22a, 8730 Beernem

Op 18 juni bracht ZONDERWERK een liveshow, waarbij ze verschillende soundtracks speelden bij werken die geprojecteerd werden op een groot scherm. Ze speelden soundtracks voor schilderijen van o.a. Roger Raveel, Jean Brusselmans, Brecht Evens, Joseph Coosemans.

ZONDERWERK maakt soundtracks voor schilderijen, graphic novels, architectuur, installaties en andere bijzondere werken. Er wordt steeds gezocht naar een unieke en op maat gemaakte compositie voor een stilleven dat tot leven wordt gebracht. Deze creaties voegen een nieuwe dimensie toe aan het bestaande werk en versterken de ervaring van de toeschouwer.

ZONDERWERK is een collaboratie tussen geluidskunstenaar Dijf Sanders en theatermaker Linde Carrijn. Ze combineren hun talenten om verhalende muziekvormen te creëren door middel van textuur gericht onderzoek, oude samplers, tapemachines, akoestische en digitale instrumenten.

Het gebouw waar het bedrijf ORION Dynamic hun atelier en burelen onderbrengt, in de Hoornstraat in Beernem, werd destijds opgetrokken door een wegenbouwbedrijf als een monumentale loods, die voornamelijk dienst deed als atelier voor herstelling en onderhoud van het rollend werkmateriaal. Het gebouw is een vreemd aandoend patchwork van allerhande recuperatiemateriaal waar het stalen schrijnwerk in dialoog treedt met monumentale 19de eeuwse houten ramen die duidelijk uit een aristocratisch decor zijn weggelopen. 
Eens de stilte het geluid van de machines overneemt is deze merkwaardig aandoende constructie een monumentaal decor waarvan de muren getuige zijn van de bruisende activiteiten van weleer.

“We krijgen geen applaus, maar dat is een goed teken”

— uit een interview met HUMO

Voor Musea Brugge en KAAP creëerden ze al voor drie schilderijen een soundtrack die als een alternatieve audiogids werd aangeboden in het Groeningemuseum te Brugge. Bekijk hieronder een interview met hen over deze audiohack.

DIJF SANDERS

Multi-instrumentalist en componist David ‘Dijf’ Sanders combineert een brede mix van stijlen met een grenzeloze artistieke benadering vol multiculturele melanges. De Gentse kunstenaar heeft altijd aan verschillende projecten, samenwerkingen of producties tegelijkertijd gewerkt – de laatste tijd werkte hij samen met Warhaus, Sylvie Kreusch, Mattias De Craene’s MDC III en Wim Vandekeybus (Die Bakchen – Lasst uns tanzen), om er maar een paar te noemen – maar dat belette hem niet ook om solo-platen uit te brengen.

Dijf, die lid was van de (synth) popbands Teddiedrum en The Violent Husbands, wekte al spanning op met het op exotica georiënteerde ‘Moonlit Planetarium’ (2016), een album dat een experimenteel conflict creëerde tussen percussieve, etnische geluiden en nogal westerse beats, hier en daar aangevuld met zijn mysterieuze vocals.

Na de ecletische parel Java (2017) brengt Dijf Sanders nog een muzikaal avontuur uit een ander deel van de wereld. Dit keer is het een wereld doordrenkt met de Nepalese, Tibetaanse, Chinese en Indiase cultuur. Na zijn reis naar Nepal heeft Dijf zijn veldopnames en indrukken gebruikt om een nieuw universum te creëren samen met drummer Simon Segers, saxofonist Mattias De Craene en sitarspeler Nicolas Mortelmans.

Het album PUJA is een geluidstrance waar monnikgezangen, eclectische beats maar ook mantra-achtige techno worden gecombineerd. Namaste!

Op dit moment werkt Dijf aan de score van BITBYBIT, de nieuwe voorstelling van MovedByMather.

LINDE CARRIJN

Linde Carrijn (Gent, °1991) ontwikkelde zich na haar afstuderen in 2014 aan KASK drama Gent in verschillende takken van het theaterlandschap. Zo speelde ze als actrice in verscheidene voorstellingen waaronder Wachten en andere heldendaden van Het Kwartier, Dethleff van De Mannschaft en Heilig Hart bij Compagnie Cecilia.

Ook als muzikant en componist werkte ze mee aan verschillende projecten: zo deed ze stage bij Bonte Nacht (Tuning People) en componeerde ze reeds muziek voor de dansvoorstellingen Choco of kaas? en Level Q van LAP. Met Maxim Storms ontwikkelt ze een onderzoek naar de mogelijke combinatie tussen muziek en theater dat resulteerde in het oprichten van de band Brik Tu-Tok. In 2019 kwam hun eerste album GREATEST HITS uit. In 2021 releaseden ze hun tweede album THE GIGGLE GALLERY, gepaard met een kortfilm en een nieuwe show.

In 2021 werkte ze o.a. aan de score van ET SI… een nieuwe Franstalige voorstelling.

Geen projecten zonder sponsors

Bedankt!

Om onze projecten te ondersteunen, konden we steeds rekenen op een aantal sponsors. Deze financiële of logistieke steun is broodnodig om kwalitatieve evenementen te kunnen aanbieden.

Veel dank voor de steun en het vertrouwen!

Blijf op de hoogte

Nieuws­­brief

Schrijf je hier in om op de hoogte te blijven van onze toekomstige projecten

Ooghoek dichtbundel

DICHTBUNDEL ‘OOGHOEK’

Charlotte Van den Broeck en Lies Van Gasse schreven een reeks gedichten voor ons poëzieproject Ooghoek. Als uitgangspunt namen ze het naar binnen en buiten kijken in het dorp. Met de blik van de buitenstaander en toeschouwer ondernamen ze in de gedichten een tocht door Beernem. De 25 gedichten en 14 illustraties werden gebundeld in een mooie publicatie.

Winkelwagen
Scroll naar boven