Dichtbundel Ooghoek

Charlotte Van den Broeck en Lies Van Gasse schreven een reeks gedichten voor Ooghoek. Het poëzieproject was in de zomer en nazomer van 2017 een literaire verpozing in Beernem. Aan de bomen van de Kooldreef hingen gedichten die je gadesloegen of toespraken vanuit hun kastjes.
Als uitgangspunt namen Van den Broeck en Van Gasse het naar binnen en buiten kijken in het dorp. Met de blik van de buitenstaander en toeschouwer ondernamen ze in de gedichten een tocht door Beernem. Zo drongen ze een voor hen nog gesloten wereld vol intrigerende tegenstellingen binnen en lieten de inwoners met vreemde ogen naar zichzelf kijken.

 

 

De dichtbundel ‘Ooghoek’ is een blijvende herinnering aan de zomer waarin de bomen in de Kooldreef spraken.

 

Charlotte Van den Broeck (°1991) debuteerde in 2015 met Kameleon bij de Arbeiderspers. De bundel werd bekroond met de Herman de Coninck Debuutprijs. Ze publiceerde in verschillende literaire tijdschriften zoals de Revisor, Das Magazin, Het liegend konijn en DWB. Bij dat laatste tijdschrift is ze sinds 2016 kernredacteur. Verder onderzoekt ze op het podium de zegbaarheid van haar gedichten. Ze stond op diverse literaire evenementen en festivals zoals Saint Amour, de Nacht van de Poëzie en Dichters in de Prinsentuin. In oktober 2016 opende ze, als jongste eregast ooit, samen met Arnon Grunberg de Frankfurter Buchmesse. In januari 2017 verscheen haar tweede bundel Nachtroer.

 

Lies Van Gasse (°1983), naast dichteres ook beeldend kunstenaar, vult haar gedichten aan met illustraties. Ze schreef de bundels Hetzelfde gedicht steeds weer, Brak de waterdrager (winnaar poëzieprijs provincie Oost-Vlaanderen) en Wenteling (nominatie Pernathprijs). Sinds 2016 maakt ze deel uit van het internationale poëzienetwerk Versopolis. Ze nam deel aan gerenommeerde nationale en internationale poëziefestivals. Van Gasse profileert zich met mengvormen van poëzie en beeld. Zo verraste ze met de graphic poems Sylvia, Waterdicht en Zand op een Zeebed. Met Annemarie Estor zette ze tussen 2009 en 2013 het multimediale poëzieproject Hauser op poten. Met Peter Theunynck publiceerde ze in 2016 de graphic novel Nel, een zot geweld. In oktober 2016 verscheen Exodus, een graphic poem op basis van de gelijknamige cyclus van H.C. Pernath. Zopas verscheen haar nieuwe bundel Wassende Stad.

 

Deze mooie uitgave bevat alle 25 gedichten en 14 illustraties van het poëzieproject Ooghoek en is te koop voor € 19,95 (+ € 5 verzending).

  Bestel hier uw dichtbundel

  Voornaam*
  Naam*
  Straat*
  Nummer*
  Postcode*
  Plaats*
  E-mail*
  Telefoonnummer*
  Aantal dichtbundels:


  Extra opmerkingen


  Ooghoek

   

  Uitgegeven door Poëziecentrum en vzw Màrmelade
  ISBN 978-90-5655-167-4

  Gedichten: Lies Van Gasse en Charlotte Van den Broeck
  Illustraties: Lies Van Gasse
  Redactie: Màrmelade, Greet Verleye, Poëziecentrum
  Vormgeving: ns’sense – Nele Serlet